Zamieszczone przez Krzaq
[O2] Sterownik komfortu - wymiana. Na co uważać...
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez kowaltom99Zamieszczone przez Krzaqkaroldab82, Wpadnij po 20tej to ogarniemy temat
Panowie Macie jakąś rozpiskę funkcji które można ustawić dodatkowo z cala procedurą ?? Z chęcią bym przygarnąGEODETA - w razie potrzeby pisać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezKrzaq, do Octavii 1 będzie ciężko cokolwiek zaproponować. Musiałbyś raczej poszukać na forum Golfa 4 czy właśnie Audi. U nas era VCDS rozpoczęła się właściwie wraz z O2, więc mało jest postów związanych z kodowaniem O1.GEODETA - w razie potrzeby pisać
Komentarz
-
-
ODSWIEZAM TEMATMMOZE KTOS TU SIE POJAWI....panowie potrzebuje Waszej pomocy bo juz nie wiem gdzie szukac info odnosnie mojego modułu, ktory ma oznaczenie 1K0959433CN - bida z nędzą
Nie wiem czy np tutaj go pominelam ale nie widze nigdzie oznaczenia CN. Szykuje sie do zakupu halogenow ale niemwiem czy on mi je obsłuży... Poza tym ciagne w kierunku maxi dota.
Przy wymianie manetek moj modul został zczytany vcds em...
Powiedzcie mi cos więcej lub na jaki moge wymienić aby w mojej skodzie obsłużył wszystko co będzie możliwe do zamontowania w przyszlosci?Octavia II
Kasia in black
Komentarz
-
-
kw76, ten moduł nie ma nic wspólnego z tym co wymieniasz
jest to moduł komfortu odpowiadający za szyby, centralny zamek, alarm, pilota, itd. - nic z nim nie trzeba robić
natomiast chodzi Ci zapewne o moduł centralnej elektryki czyli bordnetza (3C0... 3C8...)->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolkw76, ten moduł nie ma nic wspólnego z tym co wymieniasz
jest to moduł komfortu odpowiadający za szyby, centralny zamek, alarm, pilota, itd. - nic z nim nie trzeba robić
natomiast chodzi Ci zapewne o moduł centralnej elektryki czyli bordnetza (3C0... 3C8...)
Druga sprawa to taka, ze mam tempomat, mam zmienioną druga prawą manetkę. Moj zielony wyświetlacz pokazuje temperature zew. , a chciałabym widziec spalanie i co dalej? Niewatpliwie będę dążyła do maxi dota ale to ciutke odlegly temat.
Mam alarm i centralny oddzielnie w pilocie jako dokladany, a chcialabym mieć jeden klucz. Wszystko to jest juz dla mnie skomplikowane na etapie elektroniki-elektryki
Poza tym jesli nic z ni nie trzeba robic to po co go co drugi uzytkownik skody wymienia?Octavia II
Kasia in black
Komentarz
-
-
kw76, bo w OII po lifcie moduł komfortu jest "zaszyty" wewnątrz modułu Centralnej Elektryki więc wymienia się całość ( u Ciebie Moduł Komfortu i Centralna Elektryka to dwa różne moduły/pudełka umieszczone po dwóch stronach deski rozdzielczej ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
gradek, To o co kolega grzegorz1007 zapytał (1K0 937 049 N ) to jest właśnie Bordnetz , i jest on w wersji 21 byte Highend , czyli halogeny i ksenony tak , doświetlanie nie , i podświetlenie dywaników też nie , comig home i leaving home też nie , bo do tego potrzeba 30 byte .
Resztę może dopowiedzą koledzy co bardziej siedzą w O2 .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtenio1K0 937 049 N ) to jest właśnie Bordnetz , i jest on w wersji 21 byte Highend , czyli halogeny i ksenony tak , doświetlanie nie , i podświetlenie dywaników też nie , comig home i leaving home też nie , bo do tego potrzeba 30 byte
Jedynie do doswietlania potrzeba 30 Bytowego
Komentarz
-
-
po co ciągniecie temat o brodnetzach w wątku o komforcie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolpo co ciągniecie temat o brodnetzach w wątku o komforcie
:diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 11 Maj, 16 08:37 ]
Zamieszczone przez dasman13Bardzo przepraszam ze w tym dziale ale nie wiedzialem gdzie zadac nastepujace pytanie:
Czy gateway o nr 7N0 907 530 M to jest jakas wysoka wersja? Zalezy mi na 30 Bytowym. Dziekuje bardzo za odpowiedz
A trzydziestobajtowy to może być moduł sterownika centralnej elektryki (Bordnetz lub CECM jak kto woli), lub jego następca, moduł BCM. To są jednak zupełnie inne urządzenia.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
Komentarz